La Coordinadora d'Esplais i Escoltes de Reus és l'entitat que agrupa la totalitat de les associacions d'educació en el lleure que treballen de forma voluntària i desinteressada a la ciutat de Reus... [continua]

A l'estiu: Casals d'estiu!

A banda de les colònies i campaments, com a colofó final del curs del cau o esplai, moltes entitats d'educació en el lleure preparen els Casals d'Estiu, una activitat extraordinària, que no forma part del funcionament anual de l'entitat. Aquests neixen de la necessitat dels monitors del cau/esplai de tenir uns ingressos a l'estiu, i articulen una proposta que els agrada i motiva, i que dominen a la perfecció i tenen la titulació i formació necessàries.
Alhora, això els permet poder-ho combinar amb les colònies o campaments que fan voluntàriament amb el grup d'infants o joves que han tingut durant tot l'any.  Els Casals d'Estiu són la única activitat remunerada que  s'organitza des de l'associacionisme educatiu.

Enguany són 5 les entitats que ofereixen Casals d'Estiu, arribant a una oferta total de 500 places setmanals, la majoria en escoles públiques de la ciutat.
La setmana al casal s'articula a partir d'un eix d'animació o centre d'interès a través del qual es fan totes les activitats, jocs, tallers, gimcanes... es compta amb 1 o 2 dies de piscina i altres activitats d'aigua.  També es poden trobar estones de repàs escolar, per fer els deures d'estiu, i visites culturals a diferents indrets de la ciutat.
Les inscripcions es fan per setmanes i tenen diverses opcions, depenent de l'entitat: només el matí, servei de menjador, servei d'acollida matinal, tarda i fins i tot hi ha l'opció de portar-se la carmanyola per dinar.

Les propostes, que s'inclouen dins la guia d'estiu de l'Ajuntament, són:
* Esplai l'Albada:
          Coneixem el món? - Local de l'Esplai.
          [informació]
* Esplai Fem-nos Amics:
          El calendari festiu reusenc - Escola General Prim
          [informació]
* Agrupament Misericòrdia:
          Aprenem els oficis - Escola Alberich i Casas
          [informació]
* Agrupament Ben Enllà:
          Treball cooperatiu - Escola Teresa Miquel
          [informació - web del casal]
* Agrupament La Mulassa:
          És festa major! - Escola Rubió i Ors
          [informació - facebook]

Esperem que en gaudiu molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada