La Coordinadora d'Esplais i Escoltes de Reus és l'entitat que agrupa la totalitat de les associacions d'educació en el lleure que treballen de forma voluntària i desinteressada a la ciutat de Reus... [continua]

Els esplais i escoltes de Reus juguen pels esports adaptats i les discapacitats

Uns 120 infants menors d'11 anys dels diferents esplais i agrupaments escoltes de Reus van participar ahir, dissabte 28 de març de 2009, en l'activitat anual "Juga per...", organitzada des de la Coordinadora d'Esplais i Escoltes de Reus (CEER).
La CEER dedica cada any l'activitat a una temàtica diferent, i el tema triat enguany ha estat la sensibilització entorn de la pràctica esportiva de les persones amb alguna discapacitat. Per això el lema d'enguany és Juga per...l'esport adaptat i les discapacitats.

Tot i el canvi d'ubicació d'última hora degut a la pluja, l'activitat es pogué realitzar amb normalitat. Amb tot, però, es reduí l'assistència a tan sols els infants membres de les entitats d'educació en el lleure. Igualment, s'hagueren d'adaptar algunes activitats a un espai interior.

L'activitat reproduïa uns jocs olímpics on els infants podien anar participant als diferents jocs proposats per les diferents entitats. En cada joc es simulava una discapacitat i s'intentava que l'infant s'adonés de les dificultats que això suposa. Així, els xiquets i xiquetes van poder pintar amb la boca, jugar a bàsquet amb cadira de rodes, aprendre el seu nom en llengua de signes, jugar a futbol amb pilota de cascavells, fer mímica, jugar a bitlles sense veure-hi, etc.
La tarda s'acabà amb un berenar i l'actuació del grup d'animació infantil "Can Cantem".

Els monitors i caps de les diferents entitats acabaren el dia amb un sopar i vetllada conjunta en el mateix espai de la palma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada